Bezoek Kastelein februari 2016

Avond over het slachten vroeger en nu.
Woensdagavond 24 februari zijn we met ruim 30 mensen s’avonds in de Brookschole.
Vanavond is Rein Hofman van “Slagerij Kastelein” met Ellen en zijn collega en oude rot in het vak Joop te gast om ons het een en ander te vertellen over het hoe het slachten vroeger en nu ging.
Bij binnenkomst wordt iedereen voorzien van een lekker kopje koffie of thee met een möpke en gaan we om 20.00 uur van start.
Rein vertelt over hoe hij in het vak verzeild is geraakt en hoe het er vandaag de dag aan toe gaat. Op het scherm laat hij allerlei foto’s zien van het slachten en geeft hierbij boeiend uitleg. Later op de avond laat hij hier ook nog een film over zien.
Om 21.00 uur is er een pauze en als iedereen voorzien is van een drankje en heeft genoten van de lekkere verschillende soorten worst die Rein heeft meegenomen om te proeven, neemt Joop de presentatie over. Hij vertelt, doorspekt met leuke anekdotes, ook over het vak en dan met name over die goeie ouwe tijd. Tussentijds wordt er door iedereen vragen gesteld.
Rond 22.00 uur na de presentatie wordt gevraagd of de mensen even willen kijken of er iets onder hun stoel zit geplakt. Drie mensen vinden een door Kastelein beschikbaar gestelde cadeaubon, erg attent. Nadien krijgen de mensen de gelegenheid om de door Slagerij Kastelein meegebrachte producten te kopen. Er wordt volop gekocht, harde worst, bakbloedworst, leverworst, zure zult, baklever en nägelholt, allemaal erg lekker.
Iedereen heeft genoten van een gezellige avond met dank aan Rein, Ellen en Joop.

IMG-20160224-WA0014 IMG-20160224-WA0011