Madeleine Bruins Slot


foto moestuin
We zijn deze keer bij: Madeleine Bruins Slot

Wanneer en waar ben je geboren?
29 februari 1980, in Hengelo (Ov)

Waar ben je opgegroeid?
In Goor, tot mijn 18e heb ik daar gewoond. Voor mijn studie ben ik naar Groningen verhuisd. Daarna voor mijn werk naar Deventer en Utrecht.

Wat voor studie heb je gevolgd?
Geneeskunde. Dit duurt 6 jaar en dan ben je basisarts. Daarna heb ik 1 jaar in het Deventer ziekenhuis gewerkt om werkervaring op te doen, als arts-assistent. Daarna heb ik de huisartsenopleiding gedaan, in Utrecht. Die opleiding duurt normaal 3 jaar, maar ik heb tijdens de huisartsenopleiding ook een promotie-onderzoek gedaan, over hartinfarcten, en daarom heb ik er 6 jaar over gedaan.

Hoe ben je in het Markelosebroek terecht gekomen en waar woonde je voor die tijd?
Ik woonde in Utrecht toen ik klaar was met de huisartsenopleiding. Ik heb er 2 jaar als inval-huisarts gewerkt. Daarna ben ik met mijn man naar Deventer verhuisd, omdat we graag weer wat meer in het oosten wilden wonen. Toen was het wachten op een geschikte huisartsenpraktijk: en toen stopte dokter Doff. Ik heb kennis gemaakt en het leek een leuke praktijk. Gelukkig was dat gevoel wederzijds en mocht ik in de praktijk komen. Nu ben ik samen met dokter Rosing praktijkhouder. Mijn man en ik zijn daarna gaan kijken naar leuke boerderijtjes in de buurt van Markelo, want vanuit Deventer is toch wat ver en ik wilde juist graag in de buurt van de praktijk en de patienten wonen. Na bijna een jaar zoeken vonden we ons huidige huis. We werden rondgeleid door de makelaar en hebben toen binnen een kwartier al gezegd dat we het heel graag zouden willen hebben. En dat is ook gelukt!

Hoe is je gezinssamenstelling?
Ik ben getrouwd met Steije van der Kuip en we hebben 1 dochter van net 1 jaar, Maite.

foto-2

Hoe bevalt het buitenleven? Wat vindt je de leuke en minder leuke aspecten ervan.
We waren niet gewend aan een tuin en de tuin die we nu hebben is behoorlijk groot en dus wel veel werk. We moeten wel alles nog leren en moeten sommige materialen nog aanschaffen (grasmaaier! Bladblazer etc. etc.). Ik vind het heerlijk om buiten bezig te zijn en in de zomer worden de dagen langer en dan kan ik ook ’s avonds lekker buiten aan de slag. Het gezelschap van de buurt vind ik ook erg leuk. In Deventer kenden we onze buren nauwelijks, nou: dat is hier gelukkig wel anders.

Heb je dieren/vee?
We hebben 3 kippen en dus lekker elke dag verse eitjes en we hebben ook nog een weide en hierin komen de schapen van de buren regelmatig logeren.

Wat vindt je van het noaberschap in de buurt?
Leuk! Maar we zijn het niet gewend. Toen we nog in Deventer woonden kenden we dat niet. We zijn er wel blij mee. We hebben al wel feestjes en verjaardagen meegemaakt en doen dan ook mee aan een boog maken en zo. We hoorden dat als er iemand overlijd in de buurt de buurt hierin ook een actieve rol speelt, maar hier hebben we (gelukkig) nog geen ervaring mee.

Je bent huisarts in Markelo, als je geen huisarts was geweest wat had je dan voor een beroep gekozen?
Ik wist van jongs af aan al dat ik geneeskunde wilde gaan studeren, dus ik heb nooit nagedacht over iets anders. Huisarts zijn heeft mijn voorkeur boven een functie als arts in bijvoorbeeld een ziekenhuis. In een ziekenhuis zit je de hele dag binnen en als huisarts heb je meer afwisseling. Zoals het visites rijden vind ik prettig. Je komt er dan lekker even uit en het contact met de mensen in hun eigen omgeving vind ik fijn. En ik ken nu verschillende generaties, dat vind ik ook een groot voordeel van huisarts zijn. Dat is ook weleens puzzelen hoor, soms valt het kwartje pas na een tijdje en realiseer ik me pas later dat mensen familie van elkaar zijn. We hebben bijna 2700 patienten in de praktijk, dus het lukt me nog niet om alles van iedereen te onthouden, maar ik zit hier hopelijk nog vele jaren, dus dat wordt alleen maar beter.

Zit je in het verenigingsleven? En zo ja waarin?
Binnen Markelo niet. Wel in Deventer in de huisartsenvereniging, maar verder even niet. Ik vind mijn leven met een eigen praktijk, een gezin en een grote tuin op dit moment druk zat!

Welke hobby’s heb je?
Ik vind lezen, reizen, foto’s maken en naar het theater gaan leuk. En nu tuinieren natuurlijk!

Ga je wel eens op vakantie en waar naar toe?
Ja, we hebben al wel verre reizen gemaakt. We willen nu graag naar Zuid-Frankrijk of Italië. We vinden kamperen erg leuk en hebben dat vroeger ook veel gedaan. Maar op dit moment gaan we voor een huisje, want met zo’n kleine meid is kamperen niet het handigste.

Welke reis heeft het meest indruk op je gemaakt?
Dat was naar de Zuidpool. Ik ben als scheepsarts naar de Zuidpool geweest en heb daar mijn man Steije leren kennen aan boord van een schip, hij werkte daar als stuurman. We zaten 3 weken op zee, dan leer je elkaar gelijk wel goed kennen en na een week sloeg de vonk over. Los van onze ontmoeting was het sowieso echt een prachtige reis. Er komen natuurlijk niet zoveel toeristen op de Zuidpool, dus de natuur is echt nog heel ruig en ongerept, en er zijn zoveel beesten te zien: albatrossen, pinguïns natuurlijk, maar ook walvissen, zeeleeuwen, zeeolifanten: het was echt prachtig om daar tussen te varen en ook aan land te gaan voor mooie wandelingen. Je moet wel een beetje tegen zeeziekte kunnen, want de zee kan behoorlijk heftig zijn daar..

Toen je vanmorgen wakker werd wat was toen het eerste waar je aan dacht?
Dat het een drukke dag zou worden vandaag op de praktijk. Als de andere praktijk op vakantie is krijgen wij ook hun patiënten erbij, dus ja: dat geeft wel opeens hele volle spreekuren.

Waar mogen ze je voor wakker maken?
Ik heb liever dat ze me helemaal niet wakker maken! Als ik slaap dan slaap ik. Natuurlijk zijn er situaties met patiënten waardoor ik zeker mijn bed uit kom: dat hoort erbij en dat vind ik op zo’n moment ook belangrijk om te kunnen doen, maar als dit niet aan de hand is slaap ik graag door!

Waar droom je over?
Ik droom best veel over de moestuin waar we op dit moment mee aan het aanleggen zijn. Ik heb naast mijn bed een boek liggen over de moestuin over zaaibedjes en dergelijke en daar lig ik dan vlak voor het slapen gaan in te lezen: ja, dat komt dan dus terug in mijn dromen.
Mijn toekomstdroom is dat wij hopen samen heel oud te worden in het Markelosebroek. In ons mooie huis met de tuin met ons gezin, misschien nog wel een tweede kindje een keer..

Wat voor blunder heb je ooit meegemaakt?
Ik heb in Holten een keer mijn portemonnee op het dak van de auto gelegd en ben toen weggereden… Bij een rotonde is hij er natuurlijk afgevallen, maar een hele aardige vrachtwagenchauffeur heeft me gebeld en ik kon hem weer ophalen! Verder heb ik mn pinpas in een betaalautomaat laten zitten in Zuid-Amerika en daar ook mijn Iphone in de bus laten liggen, gelukkig kwam ook daar alles goed: dat had ik in dat land nooit gedacht!
En mijn blunder in Markelosebroek is dat toen we hier net woonden ik mijn was, de witte was van Maite, lekker buiten op heb gehangen, maar toen begonnen de buren te gieren. Dat was toch niet zo’n lekker luchtje in de babykleertjes, dus die was kon weer overnieuw. Haha: we leren elke dag nog bij hier!

foto

Aan welke activiteit in de buurt doe je mee of heb je meegedaan?
Aan de buurtkennisquiz heb ik meegedaan en toen zijn we met ons team eerste geworden. Nou ja: in de eerste ronde dan, daarna mochten we tegen de andere teams van buiten Markelo en dat was wat minder succesvol.. Maar leuk om gedaan te hebben!

Heb je wel eens iets opmerkelijks in het Brook meegemaakt?
De boog, toen wij hier kwamen wonen, die de buurt voor ons had gemaakt. Wij kenden dit niet en vonden het erg leuk om zo ingehaald te worden. Ook hebben we al eens geprobeerd een visser die aan de Schipbeek met z’n auto vast was komen te zitten uit de modder te trekken, vervolgens kwam onze eigen auto ook vast te zitten… Onze buurman kwam toen met de trekker en heeft ons er weer uitgetrokken. Je maakt nog eens wat mee hier!

Wat mis je nog in het Brook of wat zou je graag veranderd zien?
We zijn heel tevreden hier en genieten volop van het mooie plekje. Misschien een fietspad of een verhard wandelpad langs de schipbeek? Je kan er dan lekker fietsen of skaten. Wij hopen natuurlijk ook dat de Brookschole blijft bestaan, we horen van verschillende mensen dat dat toch telkens weer spannend is..

Wat vind je het mooiste plekje in het Brook?
De Schipbeek richting de waterzuivering met die mooie beukenrij daar en natuurlijk ook het uitzicht vanuit ons keukenraam.

Wat mis je nog als activiteit in het Brook en hoe denk je dat we de mensen nog meer kunnen betrekken bij activiteiten?
Er zijn best al wel veel activiteiten. Er is voor iedereen wat wils, maar bijvoorbeeld een workshop gezond koken en gezonde voeding lijkt mij wel leuk.

Wat vind je van dit item op de site?
Ik heb er eerlijk gezegd niet nog naar gekeken, maar ga dit zeker wel doen. Leuk om bijvoorbeeld dingen te lezen over je achterbuurman!

Wat vond je van dit gesprek?
Lekker gekuierd!
foto kuiernat

We hebben nog een vraag voor jouw van Bertha Jansen: Ben je al ingeburgerd in het Markelosebroek?
Nee, dat nog niet. Ik voel me hier wel thuis, vind het een geweldige plek. En ik doe echt mijn best, elke dag leer ik nog bij. Ik kan bijvoorbeeld niet plat praten, omdat ik dat van huis uit niet gewend ben, mijn ouders komen niet uit Goor, maar ik kan het wel aardig verstaan.

Wie moeten we de volgende keer vragen voor kuier’n met en welke vraag heb je voor hem of haar?
Jan Rouweler: de vraag, komt jouw vlotte babbel je ook goed van pas in je werk?