Buurtreis 24 juni 2015!

-REMINDER-

Onze buurtreis zal dit jaar plaatsvinden op

woensdag 24 juni 2015

Gaat u gezellig met ons mee?

U kunt zich hiervoor opgeven tot 12 juni 2015.

 

Wat gaan we doen:

We vertrekken om 8.30 uur vanaf de Poppe.

We willen deze dag invullen door wat te zien, lekker eten en drinken en gezellig samen te zijn!

Als eerste bezoeken we een locatie voor een koffie stop.

Onze volgende bestemming is dan het Anton Pieck Museum in Hattem waar we een rondleiding krijgen door het museum. Anton Pieck is zonder twijfel de bekendste Nederlandse illustrator van de twintigste eeuw. Door Anton Pieck is o.a. de Efteling geworden tot een nationaal monument van de Nederlandse vrijetijdscultuur.

Daarna is het maar een klein stukje naar het Nederlandse Brood bakkersmuseum. Hier krijgen we een demonstatie van broodbakken. De bakker neemt u mee langs alle hoogte- en dieptepunten in een mensenleven waarin brood- en bankettradities een rol speelden en spelen.

Na deze demonstratie is het tijd voor de Lunch. De lunch is in het Nederlandse bakkersmuseum. We kunnen heerlijk genieten van het versgebakken brood, een kopje soep, koffie/thee/melk

We vervolgen onze reis naar Nijverdal naar het Memory Oorlogs en Vredesmuseum. We krijgen een rondleiding door de  periode 1935–1945, vanaf de opkomst van het Nationaal-Socialisme tot en met de bevrijding van Europa. Het hart van het museum wordt gevormd door levensechte diorama’s, waar bezoekers met alle zintuigen de oorlog kunnen ervaren.

Op een volgende locatie gaan we alle indrukken van de dag gezellig met elkaar delen onder het genot van een gezamenlijke borrel.

Daarna gaan we weer richting Markelo en sluiten de dag af met een heerlijk

diner bij de Poppe. We verwachten dat u rond de klok van 20.00 weer thuis kunt zijn.

Door bovenstaand programma hopen we een mooie dag met elkaar te hebben.

De reistijd is beperkt, dus geen lange bustocht.

Behalve uw persoonlijke uitgaven is de hele dag verzorgt; entrees, eten en drinken zoals hierboven beschreven.

De kosten bedragen € 65,- per persoon. Na opgave graag dit bedrag overmaken op bankrekening nummer NL 38 RABO 0340 7349 57 van de buurtvereniging Markelosebroek.

Heeft u na dit lezen zin om mee te gaan? Geef u dan op voor 12 juni 2015 bij Henny Klein Twennaar 363594/06-17874222 of Johan Vruwink 362415/06-22860039. Of via: info@markelosebroek.nl

Graag tot ziens op onze buurtreis!

Namens buurtvereniging Markelosebroek, Henny en Johan.