Buurtreis 2018

Woensdag 13 juni was het weer zover, de jaarlijkse buurtreis stond weer op het programma.

We zijn om 9.00 uur vertrokken vanaf “de Poppe”. Mede omdat er ook wat mensen bij waren die voor het eerst meegingen was de bus met 46 personen gezellig vol, erg mooi dat er zoveel animo was, doar dow’t veur. De reis ging eerst richting Dedemsvaart naar de firma Duport.                                                                                     

Duport is onder andere gespecialiseerd in mestbewerkingsmachines. Rond 10 uur kwamen we aan en werden ontvangen door Wilco Elkink en Dhr. Dunnewind. Na een inleidende presentatie door beide heren, onder het genot van een lekker kopje koffie/thee met stroopwafel, werden we rondgeleid door de fabriek waar we het productieproces konden bekijken. Het was een interessant ochtend.

Tegen 12.00 uur vertrok de bus naar Uelsen naar de “Schweinswirt” waar we een heerlijke lunch kregen in buffetvorm. Nou ai nie genog had’n had dan hajt an oezelf te daank’n.

Rond half drie was iedereen uitgegeten, twas ok völle, en ging de reis verder naar Ootmarsum. Hier kon men nog even rondwandelen in het mooie stadje en vervolgens hadden we om 15.30 uur een demonstratie glasblazen bij Hotmarks Glasblazerij.

Mark (de presentator) wist het allemaal heel leuk te brengen en speelde mooi in op het publiek. We hebben veel gelachen.

Nadien weer de bus in en onder het genot van een hapje en een sapje ging de reis weer richting Markelo naar “de Poppe”. Hier hebben we weer genoten van een heerlijk afsluitend diner waarna we rond 20.00 uur allemaal tevreden naar huis gingen. Kortom een hele gezellige leuke dag.