Dart toernooi 2016

Op een mooie voorjaarsavond in maart was het zover.

De dartborden waren opgehangen volgens de officiële maten.

Er hadden zich een kleine 20 mensen opgegeven, maar bij het gemoedelijke ingooien kwam de gezelligheid al naar voren. Dit bleek voor een aantal uit het publiek de reden te zijn toch ook maar mee te doen.

Darten 2darten 1

We starten met 2 poules van 8 en een voor de jeugd onder 16.

De jeugd begon zeer fanatiek en het bleek op een hoog niveau. De 20 en ook de tripple’s werden er achter elkaar gescoord. In de strijd bleken Max, Mart en Sam een gelijk opgaande score te hebben. Er moest een finale plaatsvinden tussen de drie. Met een nipt verschil bleek Max Boesvelt de sterkste te zijn deze avond.

Darten 3

Op de andere borden bij de volwassenen ging de telling van 501 naar beneden ook voorspoedig. Door allemaal na elkaar te gooien zoals bij vogelschieten, bleef de snelheid erin en hoefde je nooit lang te wachten op je beurt.

Na een paar consumpties bleek dit voor sommigen een vastere arm op te leveren. Ook de hapjes tussendoor, gemaakt door Bianca, vielen goed in de smaak. De avond vorderde en leverde een viertal finalisten op met Jannie Markvoort en Wijnand Boesvelt vanuit de ene poule. Uit de andere kwamen Gerwin Altena en Andre Stegeman naar voren.

Aan het einde gooide Gerwin de beslissende double en werd hiermee de winnaar.

Darten 4

Na afloop bleef het nog gezellig en werd er nog even door geworpen. Hierbij bleek dat de jeugd het ook wel van de “groten” kon winnen. Bij het weggaan is er wel gevraagd hier nog een vervolg aan te geven, dus we zien elkaar nog weer op een volgend toernooi.