AED groep Markelosebroek bezoek Ambulance Oost en Meldkamer Twente

Zaterdag 6 oktober heeft de AED groep ‘Markelosebroek hart voor elkaar’ een bezoek gebracht aan de meldkamer Twente. Op voortreffelijke wijze heeft Erik Nijenhuis, werkzaam bij Ambulance Oost, een beeld geschetst van alle werkzaamheden rond Ambulance Oost en de samenwerking met de politie en de brandweer.

Bij Ambulance Oost werken zo’n 230 medewerkers. De werkzaamheden bestaan uit het zo snel mogelijk in geval van nood ter plekke aanwezig kunnen zijn voor acute medische verzorging en vervoer naar het ziekenhuis. Vele vragen vuurden de aanwezigen af op Erik Nijenhuis en de ambulance broeder die uitleg gaf over de inhoud van de ambulance.

In de meldkamer was het behoorlijk druk die middag. Het oplichten van de verschillende lampjes gaf de urgentie van telefoontjes aan. Burgers, huisartsen, huisartsenposten moten zo zorgvuldig mogelijk een omschrijving geven van de patiënt zodat medewerkers aan de telefoon de urgentie kunnen bepalen. Het inzetten van een ambulance op een moment dat er al een aantal onderweg zijn kan gevolgen hebben voor een latere beller wiens leven letterlijk van (een korte) tijd afhangt. Deze bij elk telefoontje terugkerende vraag vergt uiterste vakbekwaamheid en stressbestendigheid van de medewerkers aan de telefoon. Al met al waren de aanwezigen uit Markelosebroek behoorlijk onder de indruk.
Petje af voor de medewerkers van Ambulance Oost en de Meldkamer Twente!
bezoek ambulance oost okt 2012