Gerrit Jimmink

Markelosebroek kuiert met Gerrit Jimmink

gerrit jimmink1

Geboren 22 oktober 1959 in Harfsen
Zoon van Jan Jimmink en Dieka Jimmink Pasman
Broer van Bert Jimmink
Getrouwd met Bea Lonink (Aorn’t Haarm) op 19 juni 1990
Kinderen Lisanne (1 augustus 1993) en Wendy (2 juni 1996)

Bij aankomst worden we als eerste begroet door de waakhond, vervolgens gaan we naar binnen waar het hele gezin aanwezig is en nemen we plaats aan de keukentafel.

Gerrit hoe ben je eigenlijk in het Markelosebroek terecht gekomen?
We zochten niet specifiek naar een bepaalde plek om te kunnen gaan wonen maar onze voorkeur ging wel uit naar ergens in het buitengebied. Het huis waar we nu wonen stond te koop. Ook Bea komt hier niet zover uit de buurt vandaan. Zodoende zijn we hier terecht gekomen.

Wat is je beroep?
Ik ben timmerman.

Heb je hier ook voor geleerd?
Ja, na de LTS in Lochem heb ik de MTS in Deventer gevolgd.

Heb je dit werk altijd gedaan?
Eerst ben ik tekenaar geweest bij een architectenbureau, maar de hele dag binnen zitten beviel me toch niet zo daarom heb ik voor het uitoefenen van een vak gekozen.

Waar werk je nu?
Momenteel ben ik werkzaam bij aannemer Enderink, het bedrijf telt 15 medewerkers. Het bevalt me er prima.

Welke hobby’s heb je?
In mijn vorige woonplaats, Harfsen, was ik een fanatiek voetballer ik speelde in de selectie. Door blessures ben ik gestopt met voetballen. Gerrit begint rustig op te sommen welke bezigheden hem nu interesseren. Hij begint met de jaarlijkse skivakantie. Samen met ons gezin gaan we elk jaar naar Oostenrijk, we beleven daar allen veel plezier aan vertelt Gerrit. Als er ijs is ga ik graag een rondje schaatsen op Roowinkel. Tijd maak ik ook vrij om een paar keer per jaar mee te gaan op jacht. En om er in de winter warmpjes bij te kunnen zitten ben ik ook druk met brandhout zagen. In de zomer gaan we nog wel eens fietsen en zijn er van allerlei klussen te doen in en om het huis. Nee, ik verveel me dus nooit!

gerrit jimmink3

Als je mag kiezen uit drie opties welke kies je dan:
Trekker – fiets – auto?
De trekker is wel handig om te gebruiken tijdens het vergaren van brandhout. De auto ga ik mee naar het werk en de fiets gebruik ik in m’n vrije tijd.

Krant – tv – computer?
Elke morgen lees ik eerst vluchtig de krant, de tv en de computer komen op de tweede plaats.

Zwart – rood – blond?
Dan kies ik blond, dat is Bea ook van nature, die andere kleuren heb ik niets mee.

Bieflapje – karbonade – frikandel?
Zonder lang na te denken, bieflapje

Grolsch – Heineken – jenever?
Tja, Grolsch en Heineken is me om het even en een borreltje drink ik wel in de winter. Ik kies ze alle drie.

Toen je vanmorgen wakker werd waar heb je toen het eerste aan gedacht?
Nergens, ‘s morgens is de automatische piloot ingeschakeld en dan gaat het meestal vanzelf zonder na te denken.

Waar droom je van?
Ik droom nooit, vertelt Gerrit. Dochter Lisanne hoort dit en staat op uit de bank en komt er even bijstaan. Soms is het nachtelijk gebrabbel volgens haar goed te horen, alleen niet te begrijpen!

Waar mogen ze je voor wakker maken?
Zonder lang na te denken; voor een zoute haring met uien

Vertel eens welke blunder je hebt gemaakt?
We waren op vakantie in Italië aan het Gardameer. Je bent dan uit je dagelijkse ritme en niet zo bezig met de dagen van de week. Zo gebeurde het dat we de verjaardag van onze dochter Lisanne een dag eerder hebben gevierd. We hebben slingers opgehangen en de aanwezige buren op de camping kwamen allemaal even een borrel drinken. Wel vonden we het vreemd dat oma nog niet had gebeld, omdat ze dat als we op vakantie waren altijd deed. De volgende morgen nadat de slingers weer waren verwijderd ging de telefoon en ja het was oma. Mag ik mijn kleindochter even aan de telefoon om haar te feliciteren vroeg ze, ik antwoordde was je het gisteren vergeten? Toen werd het even stil aan de andere kant en kwam de wedervraag, hoezo? Ze is vandaag toch jarig, pas toen realiseerden we ons dat we haar verjaardag een dag te vroeg hadden gevierd.

Aan welke activiteiten in de buurt doe je mee?
Eigenlijk overal wel. Het mooiste vind ik echter de bouw van de wagen voor het Markelose feest. Je bent dan bezig met een heel team buurtgenoten en als het resultaat dan door de straten van Markelo voorbij trekt geeft me dat een goed gevoel. Gelukkig hebben we ook nieuwe jeugdige aanwas bij het bouwen van de wagen. Dat is ook nodig om de voortgang te kunnen garanderen vertelt Gerrit.

Omdat Gerrit zelf nogal bescheiden is hierin vullen wij het lijstje wel even aan. Gerrit beheert het financiële gedeelte van de wagenbouw, helpt bij het opbouwen en afbreken van het buurtfeest. Heeft voor de AED geholpen het sponsorbord te timmeren en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wat mis je nog iets in het Markelosebroek?
Nee, ik mis eigenlijk niets.

Wat vind je het mooiste plekje in het Markelosebroek?
De plek nabij de Bolsbekke stuw aan de Stobbendijk vind ik mooi. Maar in de tuin achter ons eigen huis kan ik ook volop genieten.

Hoe kunnen we de jeugd meer betrekken bij de activiteiten in de buurt?
Je ziet bij de activiteiten al behoorlijk veel jeugd. Volgens Gerrit zijn er voldoende actieve bewoners die de rest wel enthousiasmeren. Alle activiteiten worden volgens mij wel redelijk goed bezocht.

Wat vind je van de AED hulpverlening opzet in het Markelosebroek?
Prima initiatief, we doen er natuurlijk aan mee.

Als je iets van de TV toren zo mogen maken waar zou je dan voor kiezen?
Misschien wel een draaiend restaurant geeft Gerrit lachend aan.

Gerrit, de vorige keer hebben we met Dedi Scholman gekuiert, van haar hebben we een vraag meegekregen om aan jou te stellen. Zij wil graag weten of jij denkt dat we dit jaar eerste worden met de wagen, met de titel ‘wonderlijk’.
Tja zegt Gerrit, het zou wel heel wonderlijk zijn als we eerste worden. Als we bij de eerste vijf eindigen ben ik ook super tevreden hoor!

Met wie mogen we de volgende keer kuieren? En welke vraag wil je hem of haar stellen?
Ik kies Henk Jan Worsink. Dan wil ik graag van hem weten wat hij liever doet boeren of loonwerken en ook ben ik benieuwd naar waar hij de tijd vandaan haalt om dit alles te kunnen doen.