Brookloop 2019

Op zondag 27 oktober werd weer de jaarlijkse brookloop georganiseerd.

Dit jaar zijn we gestart bij de familie Markvoort aan de Brummelaarsweg. De route die was uitgezet was ongeveer 10 kilometer.

Onder uitstekende weersomstandigheden begonnen we de route met een loop via de weilanden om al snel in de Gemeente Holten-Rijssen over het erf van groepsaccommodatie Bravenne te wandelen, waar ze een mooi wandelpad hadden door het bos. we vervolgden de route over de A1 waarna we via het land kwamen bij de koffiepauze bij museumboerderij ”Broer een leven lang Boer” aan de Langstraat.

Nadat kon worden genoten van een kopje koffie werd de route voortgezet richting het Catsmeer, waar de route geheel om het Catsmeer liep, deze vijver wordt normaal gesproken gebruikt als visvijer. Aan het einde van het rondje Catsmeer was de fruitstop waar er voor iedereen een appel of een banaan was.

Hierna werd de route vervolgd en werd de A1 wederom overgestoken, waarna we via de weilanden zo ver mogelijk langs de schipbeek lopen in de richting van de TV-Toren tot aan de N 332 welke van Holten naar Laren loopt. Hierdoor kon de weg niet worden vervolgd langs de schipbeek en werd er via weilanden gelopen tot bij het viaduct Buisweerdweg, waardoor we deze wandeltocht door drie verschillende gemeentes loopt.

Na het viaduct is er via weilanden gelopen tot aan de volgende stop bij de familie Gutjes aan de Wippert 10 waar de deelnemers werden getrakteerd op een lekker patatje met bijbehorende snack.

Na een verdiende rustpauze is de brooloop vervolgd via de ”Sandermanstuw” en het ”NOspad” richting De familie Markvoort waar iedereen gezellig na kon praten onder het genot van een drankje.