Brookloop 29 oktober 2017

De start was dit jaar bij de familie Rouweler aan de Roudaalterweg. Hier in de gezellig ingerichte werktuigenschuur kon men zich vanaf 10.00 uur inschrijven. Vanaf deze locatie ging de wandeling richting de familie Elkink en het erf over bij de familie Udink, de weide door naar de Domelaar. We konden heerlijk langs het water van de Domelaar lopen en genieten van de prachtige plekjes.

Aan de Witterietsweg bij de familie Klein Twennaar was de koffiestop. Lekker even een kopje koffie of thee en wat fris voor de kinderen. Het plakje krentenwegge ging er ook wel in. Als verassing kwam Jan Rouweler nog even met zijn trekharmonica een lekker deuntje spelen, erg gezellig. Ook de mensen in de huifkar werden met een muzikaal deuntje begeleid.

Na de koffiestop ging het verder langs de Domelaar naar camping “de Poppe”. Hier konden we mooi alles eens van dichtbij bekijken, want er was genoeg te zien. Na de camping was er de fruitstop aan de Roudaalterweg met een lekker appeltje of banaan. Daarna het bos in en genieten van de mooie herfstkleuren.

Na een stuk lopen langs de Roudaalterweg hadden we de volgende stop, de warme hap, bij de fam. Stokreef. Hier konden we hun gastenverblijf “de Ooievaar” en het winkeltje met brocante spulletjes van Ria mooi bekijken. We hebben genoten van een heerlijk broodje warm vlees met salade helemaal zelf gemaakt door Patrick en Marijke Fleming. Een lekker drankje erbij en weer een muziekje, kortom genieten.

 

Na de stop vervolgden we de tocht door de weide weer naar de fam. Rouweler. Hier konden we lekker bij de kachel onder het genot van een hapje en een sapje nog even gezellig napraten. Ondanks de regenachtige start en de harde wind was er een mooie opkomst, dus Brookleu we hebben er met elkaar weer een prachtige dag van gemaakt.