Brook smokkelde op 11-11-11 door Popp’n hook

Het was donker en er waaide een fris windje, maar gewapend met een dikke winterjas en een zaklamp durfde jong en oud de tocht wel aan. Vooral jong was deze avond goed vertegenwoordigd. Tegen 19.30 uur waren de meeste deelnemers inmiddels bijeengekomen in de kapberg van Erve Slot, bij onze nieuwe secretaris van de buurtvereniging.

Voor de bijeenkomst kroop zij in de rol van Kees, een onguur vrouwtje die in ieder geval het geld van de kapper nog bij zich droeg, haar haren waren lang en bijzonder onverzorgd! Na de koffie en ranja werd iedereen door dit bijzondere vrouwtje bij elkaar geroepen. Zij gaf opdracht om door de bossen te struinen met smokkelwaar en codes voor haar te verzamelen om vervolgens weer terug te keren naar het donkere hol op Erve Slot. De tocht was echter niet zonder gevaar. Onderweg was er voortdurend politie, in de auto en op de fiets. Snel verstoppen in de sloot of achter een boom was dan de enige uitweg. Werd je gezien en gepakt dan moest er worden betaald aan de politie. Bij de verschillende posten, die waren te herkennen aan het euro teken op papier en de lichtgevende staafjes aan het begin van de paden, moesten codes worden verzameld. Bij de familie Schoolen was je veilig, daar stond een warme versnapering klaar. De groep die de juiste codes wist te ontcijferen en door letters bij te kopen, als er nog geld over was kon de juiste oplossing van het woord raden; playmobil. Samen met de meeste heel overgekomen smokkelwaar kwam er zodoende een winnaar uit de bus. De familie Ten Brummelaar; Hendrik Jan, Olga, Gijs, Dirk en Robin Elkink waren de beste smokkelaars van de avond. Een ieder van hen werd door Kees beloond met een chocolade kalender.
Na afloop was er nog tijd onder het genot van een drankje elkaars huiveringwekkende verhalen uit te wisselen. Deze smokkelavond is zeker voor herhaling vatbaar.

Heb je zelf meegedaan? En heb je ideeën voor een volgende keer, deel deze dan op de site van het Markelosebroek via de ideeën box.

smokkelen 11-11-11