Buurtreis 2015

Met 40 personen begon onze jaarlijkse buurtreis met de bus van ter Doest met de altijd hartelijke chauffeur Richard van Hinten richting Hattem.

De weergoden lijken ons goed gezind als al snel een mooi zonnetje doorbreekt, gaan we in buurtschap Hessum gemeente Dalfsen koffie drinken bij Expo Madrid, we hebben een vol programma dus na een uurtje zitten we al weer in de bus.

Via allerlei binnendoor weggetjes arriveren we bij het wel bekende Anton Pieck museum, waar we geen gids hadden, wat wel een aanrader is voor een evt volgend bezoek. Wat een talent zeg.

Daarna lopen we een klein stukje door het pitoreske dorpje Hattem naar het Nederlands bakkerij museum “Het Warme Land” waar we door één van de bakkers een geweldig verhaal verteld kregen. Nadat we weer een hele ervaring rijker waren mochten we daar in het ouderwetse koetshuis onze lunch nuttigen en konden we genieten van super vers brood. Heerlijk en Prachtig

IMG-20150709-WA0007 IMG-20150709-WA0008

Tegen 14.00 uur zitten we allemaal weer in de bus en er is een enorm gezellige sfeer aanwezig, iedereen is lekker aan het bijkletsen, de catering komt langs met een “Blokje en een Bolke” en er zijn geen klachten dus “Loat goan” De bus parkeert vlak voor het oorlogs en Vredesmuseum in Nijverdal, daar worden we in twee groepen verdeeld door een gids en krijgen een enorm indrukwekkende rondleiding, we zijn er allemaal stil van……….respect!!

Tijd voor een borreltje, dat was gereserveerd bij Toi TOi 300 meter verder op. Heerlijk en weer was er een geweldige sfeer. Ja die borrel duurde net ietsje langer dan gepland!!!!!!… Niet erg we zijn een dagje in de relax modus ……dus Henig an op de Poppe an, waar we weer heerlijk gegeten hebben. De reacties waren na afloop positief, één buurtgenoot vertelde “A goaj ok nor de Schipbekke hen vie goat wal met, “t is altied gezellig.

IMG-20150709-WA0013 IMG-20150709-WA0016 IMG-20150709-WA0017

Bedankt voor de gezelligheid en hopelijk zijn we er volgend jaar allemaal weer bij