Buurtreis 28 juni 2012

Na een welkomstwoordje van buschauffeur Richard en uitgezwaaid door de familie Kruse, vertrokken we rond half 9 richting Luttelgeest. De stemming zat er goed in en de laatste roddels werden verspreidt. Iedereen zat relaxed in de “luxe stoelen“ van de Mercedes bus. Totdat er ineens rook langs en later in de bus kwam. De bus werd aan de kant van de weg gezet en iedereen moest de bus verlaten. Al snel was er politie en een ambulance aanwezig. Deze hadden de melding “Bus vol bejaarden gestrand en mensen onwel” gekregen. Hier werd door iedereen hard om gelachen.

Na ongeveer een half uur wachten konden we al snel weer verder in een andere bus. Deze bracht ons naar Fruitkwekerij Verhage. Hier werden we hartelijk ontvangen met koffie en een stuk appelgebak. Toen de koffie op was heeft een van de eigenaren ons uitleg gegeven over het reilen en zeilen op de kwekerij. Na nog een rondleiding over het bedrijf namen we een kijkje in de stokerij. Hier werd van afvalfruit heerlijke eau de vie en diverse likeuren gemaakt. We mochten 2 soorten proeven: peren en limoen likeur. Vervolgens konden we genieten van een heerlijke lunch met brood en kroket en daarnaast heerlijk vers fruit. Na een bezoekje in de boerderijwinkel vervolgden wij onze reis in weer een andere bus richting Dwingelo.

Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door mevrouw Rosink, de vrouw des huizes. Als eerste kregen we een prachtige dia show waarin ze vertelde waar ze eerst hadden gewoond en hoe ze hier terecht zijn gekomen. Ook waren er foto’s bij uit Canada waar haar broer woont. Na de dia’s gingen we over op de proeverij van 5 verschillende advocaten en 3 soorten likeuren. Voor sommigen onder ons was dit ruim voldoende (hik).

Om de drank te laten zakken kregen we daarna nog een kop koffie met een plak cake. Nadat iedereen likeur en advocaat had gekocht stapten we weer in een andere bus, wel van Ter Doest. Deze bracht ons terug bij de Poppe, waar we allemaal hebben genoten van de maaltijd. Als leuke verrassing kregen we ijsje aangeboden door ter Doest, voor al het ongemak.

Er zal nog lang over deze reis gesproken worden.

buurtreist 2012 2