Buurtkennisquiz 4e plaats voor ’t Brook!

Op vrijdag 10 oktober om 20.00 uur werd de 6e editie van de buurtkennisquiz gehouden in het Beaufort. Deelnemende buurten deze keer waren: Achterhoek, De Esch, Herike Elsen, Markelo-Noord, Markelo-Zuid, Markelo-Oost, Markelosebroek en Dijkerhoek. Elsenerbroek, Stokkum en de Pothoek namen dit jaar niet deel. Het team Markelosebroek bestond uit Henk Jan Worsink, Diane Markvoort, Jacobine van Laar en non-playing captain Henk Kruse.

De teams werden bevraagd op de volgende onderwerpen: Agrarisch, Muziek, Beeldende kunst, Sport, Wetenschap, Film, Nederlandse taal, Actueel, Medisch en Markelo in Beeld. Iedere categorie bestond uit 8 vragen. En ieder team mocht een joker in zetten. Voor het Markelosebroek werd deze ingezet op Muziek. Het team behaalde een verdienstelijke 4e plek met maar 1 punt verschil met de nummer 3. Kortom een prima prestatie!!

De winst ging naar Markelo-Oost, zij wisten deze titel voor de 2e keer op rij te veroveren. Naast het ontvangen van de wisselbeker, zullen zij Markelo vertegenwoordigen bij de Hof-kennisquiz die begin 2015 wordt gehouden tussen teams uit de verschillende kernen van de gemeente Hof van Twente. Wij wensen hen alvast veel succes!

20141010_222829 20141010_223039