Buurtkennisquiz 22 oktober 2010

Evenals het vorige jaar organiseerde Het Beaufort ook dit jaar weer de Buurtkennisquiz. Markelosebroek heeft deelgenomen en hoe…….een geweldig resultaat…..ex-equo de DERDE plaats. De deelnemende buurten waren: De Esch  /  Markelo-Zuid  /  Markelo-Noord  /  Markelo-Oost  /  Herike-Elsen  /  Stokkum  /  Dijkerhoek  /  Pothoek  /  MARKELOSEBROEK  /  Achterhoek  /  Elsenerbroek  /  Kerspel-Goor.

Ons team bestond uit:  Mart van Vlokhoven  –  Johan Beekman en zijn metgezel Adrie (A3) en playing captain Henk Kruse.
herschaalde kopie van buurtquiz dsc_05931

De vier leden van dit team bestrijken vele kennisvelden door hun eigen achtergrond en dit gekoppeld aan de belangstelling voor wat er in het algemeen zo rondom ons gebeurt heeft de vooraf gewekte  verwachting dat we een aardige partij mee zouden kunnen blazen in het geweld van een quiz die alle kanten op kan gaan.
De quiz bevatte de volgende 9 kennisgebieden:
Sport Algemeen  –  Heemkunde Markelo  –  Literatuur  –  Muziek Klassiek  –  Krant actueel  –  Toneel/Film  –  Beeldende Kunst  –  Muziek Populair  –  Markelo in Beeld.

Een voortreffelijke organisatie zorgde voor een enerverend duel om de punten. De plaats van handeling, Bill’s Bar, werd behoorlijk gevuld met een geestdriftige schare aanhangers uit nagenoeg alle buurten (uit onze wijk overigens slechts twee supporters). Vooraf diende men aan te geven op welk terrein men de JOKER in gaat zetten, als verdubbelaar van de punten op dat onderdeel. Ons team heeft aangegeven op Muziek Klassiek de Joker te gebruiken.

Halverwege, na 5 onderdelen, kwam er al enige tekening in de strijd en stonden we met 15 punten op een gedeelde zesde plaats. Goed overleg (zie foto) en goed denkwerk leverde ons in de volgende rondes nog 13 punten op en zowaar een gedeelde derde plaats. Hulde aan ons team dat al heeft aangegeven ook het volgende jaar weer van de partij te willen zijn.
Einduitslag:
Markelo Oost     33 punten
Stokkum           31 punten
Markelosebroek  28 punten
Markelo Zuid      28 punten
Achterhoek       27 punten
Kerspel Goor      27 punten
De Es               26 punten
Herike Elsen      25 punten
Elsenerbroek     23 punten
Noord              23 punten
Dijkerhoek        21 punten
Pothoek           17 punten