De Slipjacht is ten einde!

De rode onderbroek is terecht. Frans en Loes hebben dikke verkering. Albert mag weer bij zijn vrouw Annie in bed slapen. Tine is met de eerste beste trein terug naar huis. Jenny zit bij de dokter om haar oren uit te laten spuiten. Bart zit in de kroeg. De geaardheid van meneer Knijf zal voor altijd een raadsel blijven. En Derk…. Tja Derk blíf Derk.

Voor de toneelgroep Markelosebroek zit het er weer op! Viermaal hebben de spelers het stuk ‘Slipjacht’opgevoerd in de gemeenschapsruimte van de Brookschole, voor de gelegenheid omgedoopt tot sfeervol ‘Brooktheater’. En alle vier de uitvoeringen was de zaal uitverkocht! Fantastisch om mee te maken. Want dat is immers waar maandenlang twee avonden in de week voor geoefend wordt!

Het verhaal in het kort: Knecht Derk, gespeeld door Henk Jan Worsink moet voor zijn kameraad een voorbeeld van een damesonderbroek vinden. Maar wanneer Derk een plaatje uit de Neckerman wil knippen, wordt hij betrapt door dienstmeid Jenny (Henny Klein Twennaar). Die leent hem, zonder het te vragen, een echt slipje, eigendom van pensiongaste Loes (Corine Bolink).

Ondertussen zijn boer Wetman (Dinant Leunk), zijn broer Bart Wetman (Arie Lodeweges) en pensiongast Hans Knijf (Willian Potman) tot laat in het café blijven hangen. Boerin Wetman (Alie Altena) is daar alles behalve blij mee. En als ze dan ook nog eens een rood damesslipje vindt in de zak van de jas van haar man, is het hek van de dam.

Grote commotie is er vervolgens, wanneer de stadse en frigide zus van Loes (Jantien Bussink) een paar nachten komt logeren. Zij wil niet bij een man op de kamer slapen, dus moet er van kamers geruild worden. En als niet iedereen dat weet, ontstaan er alleen nog maar meer misverstanden. Totdat het Albert Wetman te gortig wordt. Wild zwaaiend met een bijl neemt hij een verhoor af, waardoor toch nog alle feiten boven tafel komen en alles uiteindelijk goed afloopt.

De reacties naderhand waren overweldigend, veel complimenten gehad over het stuk, de mensen hebben hard moeten lachen. Dat hebben wij ook gemerkt! Het is erg moeilijk om serieus te blijven als de zaal zo hard om je moet lachen…. Toeschouwers en bestuur van de buurt bedankt, en tot volgend jaar!

Toneelgroep Markelosebroek,
Arie Lodeweges, Joke Lodeweges, Willian Potman, Janet Leunk, Henny Klein Twennaar, Alie Altena, Dinant Leunk, Otto Scholman, Henk Jan Worsink, Corine Bolink en Jantien Bussink.

P.S.
Wij hebben vernomen dat de slipjes een goed tehuis hebben gekregen bij Herbert en Dianne Markvoort…. Veel plezier daarmee!
spelers toneelgroep markelosebroek