Wagenbouw 2015

Op 18 februari werd het thema voor de optocht van 2015 bekend gemaakt. “Markelo over tijd”. Het subthema voor ons was “IJstijd”. Hier zijn we met vele enthousiaste  buurtgenoten mee aan de slag gegaan.  “IJstijd” hebben wij creatief omgedoopt in “Tijd voor IJs” .  Na een aantal brainstormavonden in de Brookschole zijn we langsgegaan bij Willem Niessink. Daar hebben we onze ideeën met hem gedeeld en hij heeft daar voor ons een mooie werktekening van gemaakt.

Hiermee zijn we bij de Fam. Snellink in de werktuigschuur met de wagen en bij de Fam.Markvoort in de kantine met de kleding aan het werk gegaan. Na de vele gezellige bouwavonden hebben we een mooie wagen kunnen bouwen.

Op zondag 30 augustus  was het dan zover. Onder tropische temperaturen kwam onze wagen goed uit de verf met het ijsthema, wat resulteerde in mooie zesde plek net als vorig  jaar. Prachtig resultaat.

18 september hebben we de afsluitende BBQ met alle bouwers en deelnemers met aanhang gehad in de Brookschole. We hadden ruim 40 personen en zijn om 19.30 gestart en hebben nog tot in de kleine uurtjes gezellig bij elkaar gezeten onder het genot van heerlijk eten en drinken.

De jurynabespreking was op 25 september bij Dieka. Het is altijd weer erg leuk om te horen hoe de jury onze wagen heeft beoordeeld en wat er over de andere wagens wordt verteld.  De bewoording van de jury “komt wat aan”, mooi geheel en open gezellige wagen, gewoon een dikke voldoende is toch prachtig en ook het uitdelen van de ijsjes vonden ze  passend. Er mocht wel wat meer actie op de wagen, maar vonden de wagen mooi afgewerkt. Kortom super.

Tot slot kunnen we zeggen dat we weer een bijzonder geslaagd optochtwagenseizoen hebben gehad dankzij de inzet van iedereen en de prachtige locaties waar we konden bouwen. Op  naar 24 februari 2016 bij de Haverkamp wanneer het nieuwe  thema weer bekend wordt gemaakt en dan maken we er met elkaar weer iets moois van.

Wagen 1 wagen 2 wagen 3