Annelies Groothaar

Markelosebroek kuiert met Annelies Groothaar-Drost

annelies met kuiernat

Geboren; 6 september 1982 te Wijhe
Als dochter van Jannes en Ada Drost
Zus van Marjet Drost
Getrouwd met Stefan Groothaar op 25 juni 2010
Kinderen; Roan geboren op 22 augustus 2011

Eenmaal binnen gezellig aan de grote keuken tafel midden in de kamer laat zoon Roan zich ook horen. Reden voor Stefan om het kereltje erbij te halen.

Waar kom je vandaan?
Uit Wijhe, daarna zijn we om de familie en de paarden naar Holten verhuist. Inmiddels woon ik al weer 5 jaar aan Stobbendijk. Eigenlijk heb ik ook nog Fries bloed door mijn aderen stromen, want mijn vader komt van oorsprong uit Friesland.

Annelies hoe ben je eigenlijk in het Markelosebroek terecht gekomen?
Door Stefan, ik heb hem leren kennen bij Dieka van de Kruusweg in 2003. We kwamen elkaar in het Duits café tegen en van het één kwam het ander.

Wat is je beroep?
Ik ben schooljuffrouw op de openbare basisschool De Blokstoeke in Westerhaar. Het volgend schooljaar ga ik les geven aan groep 7 en 8. Op deze school werk ik twee en halve dag per week, daarnaast bied ik ook graag de helpende hand op de boerderij.

Welke opleidingen heb je gevolgd?
Eerst de Mavo toen de Havo en daarna de Pabo in Deventer. De afgelopen twee jaar heb ik een studie master Specialist Begeleiden gevolgd. Op elke school heb je een intern begeleider die zorgt ervoor dat leerkrachten begeleidt worden zodat zij weer leerlingen die extra zorg nodig hebben zo goed mogelijk kunnen helpen. Een van die taken is het voeren van gesprekken met ouders.

Op de vraag of ze de specialistische begeleiding thuis ook goed kan gebruiken antwoord Annelies spontaan: Ja hoor, mannen zijn net kinderen dus ik kan het goed gebruiken bij Stefan ha ha ha.

Heb je dit werk altijd gedaan?
Ja, maar tijdens mijn studie had ik een vakantiebaantje op camping de Holterberg achter de bar. Voordat ik daar ging werken en ik nog in Wijhe woonde stond ik daar met mijn ouders en zus op de camping; we hadden daar een vaste plek.

Hoe ziet jullie bedrijf er thuis uit?
We hebben een melkveebedrijf met bijbehorend jongvee. De nieuwe stal is in 2007 gebouwd.

Hadden jullie niet als een van de eerste hier in de buurt een melkrobot?
Ja, dat klopt in 1998 hebben we de loopstal omgebouwd met een robot i.p.v. een melkstal. Nu melken we nog met een robot maar dan een nieuwer type. Melken met een nieuwer type robot gaat in principe op dezelfde manier, wel zijn de kinderziektes verdwenen.

Welke hobby’s heb je?
Paardrijden en op de boerderij meehelpen. Ik doe graag mee aan dressuur wedstrijden zoals in Holten en Markelo. De prijzenkast staat nog bij mijn ouders thuis, vooral tijdens mijn ponyclub periode heb ik prijzen gewonnen. De laatste tijd rijd ik niet vaker dan een keer of 3 á 4 in de week. Voordat Roan werd geboren was dat dagelijks.

Als je mag kiezen uit drie opties welke kies je dan?
Trekker-fiets-auto?
Dan ga ik voor de auto, deze brengt me overal snel naar toe en lekker makkelijk voor de boodschappen. De fiets gebruik ik in m’n vrije tijd, vooral nu Roan wat ouder begint te worden zullen we een keer vaker de fiets pakken.

Krant-tv-computer?
De computer, deze geeft me alle gewenste informatie die ik wil zien.

Zwart- rood- blond?
Tja, welke zal ik daar nu uit kiezen. Nou vooruit dan kies ik voor zwart, de kleur van mijn auto en de kleur van Stefans haar.

Bieflapje-karbonade-frikandel?
Karbonade vind ik wel lekker en ook nog eens makkelijk om klaar te maken.

Grolsch- Heineken- jenever?
Grolsch, dat drinken ze allemaal hier maar ook een wijntje sla ik niet af hoor.

Water-thee-koffie?
Water; alhoewel ik ‘s morgens begin met thee en daarna een kopje koffie, maar voor de rest van de dag houd ik het bij water.

Toen je vanmorgen wakker werd waar heb je toen het eerste aan gedacht?
Eventjes in mijn hoofd de dagindeling van het schoolprogramma doorgenomen. Daarna ben ik opgestaan meestal is dat wel wat eerder dan Stefan. Ja, schooljuffen staan nog vroeger op dan de boeren, althans wel bij ons!

Omdat groep 2 heb kijk ik eerst even op buienradar voordat ik vertrek. Indien er regen wordt verwacht kunnen we niet met de kinderen naar buiten, dan bedenk ik alvast een alternatief voor in de gymzaal.

Waar droom je van?
Over mijn gezin en wat me dagelijks bezig houdt.

annelies met roan

Waar mogen ze je voor wakker maken?
Tja, dat is een lastige…….. als ik de loterij heb gewonnen! ha ha ha!

Vertel eens een blunder die je hebt gemaakt?
Dat was de eerste ontmoeting met mijn zwager Erik Haan, de man van Stefan zijn zus Carla.
We wisten nog niet dat we elkaar zouden tegenkomen bij de familie Groothaar. Ik moest rijden naar het café, ik nam Erik ook mee in de auto, ik kende hem nog niet. Diegene die naast mij zat trok aan de versnelling waardoor we over alle varkensruggen die in berm lagen zijn heen gehobbeld. Toen hij me veel later tegenkwam bij de familie Groothaar herkende hij mij en zei: “O, jij bent dat die over de varkensruggen heen reed!”. Op dat moment kon ik wel door de grond zakken, leuk zo’n eerste ontmoeting met de rest van de familie.

Aan welke activiteiten in de buurt doe je mee?
Ik doe graag mee aan buurtvolleybal en we gaan altijd naar het Brookfeest en het toneel. Eenmalige activiteiten zoals bloemschikken probeer ik ook wel naar toe te gaan.

Wat vind je van de AED opzet in het Markelosebroek?
Dat vind ik een hele goede zaak dat de buurt dit heeft opgepakt. In Westerhaar waar ik les geef heeft de EHBO dit opgezet, in elke wijk hangt er één. Een kostbare maar goede zaak!

annelies bij bord

Heb je wel eens iets opmerkelijks in het Markelosebroek meegemaakt?
Ja, het meuten bij bruiloften, dat was ik niet gewend. Maar ook niet die grote bruiloften die hier worden gevierd, de hele buurt gaat mee. En dan al die bijnamen dat is wel een hele studie als je niet van hier komt en je wilt het wel een beetje volgen.

Wat mis je nog iets in het Markelosebroek?
Je hebt hier geen buurtkern daardoor mis ik bijvoorbeeld wel wat activiteiten voor de kinderen waar ze in de vakantie of na schooltijd naar toe kunnen gaan.

Wat vind je het mooiste plekje in het Markelosebroek?
Na even nadenken over de naam zegt Annelies; Sandermans Stuw dat vind ik wel een mooi plekje.

Wij proberen als buurtvereniging zoveel mogelijk buurtbewoners te betrekken bij de activiteiten, heb jij nog suggesties voor ons?
Volgens mij zijn er al heel veel activiteiten voor alle leeftijdscategorieën voor alle buurtbewoners.

Heb je nog iets dat jezelf kwijt wil?
Het Markelosebroek is een mooie buurt om te wonen met aardige en belangstellende mensen.

Wat vind je van dit item op de site en het vraaggesprek?
Een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en het was erg gezellig.

Annelies we hebben nog een vraag voor jou van Henk Jan Worsink:
Ken je de bewoners uit het Markelosebroek al een beetje?
In mijn eigen buurt ken ik iedereen wel en door de activiteiten uit de buurt leer ik ook steeds meer andere mensen kennen.

Met wie mogen we de volgende keer kuieren? En welke vraag wil je hem of haar stellen?
Ik kies Jan Altena en ik wil graag van hem weten, omdat hij hier is opgegroeid, wat hij mist of graag eventueel anders wil in de buurt.