Marcel Vruggink

Markelosebroek kuiert met Marcel Vruggink

herschaalde kopie van marcel1 800x600

25 jaar jong, geboren in Deventer, 3 jaar in Holten gewoond.
Thans aan de Rietdijk in het Markelosebroek.
Vader Henk Vruggink
Moeder Gerda Vruggink-Stegeman
Vriendin Marlies Klink uit Zuna (gemeente Wierden)

Dit keer zijn we bij Marcel Vruggink. We zijn wat later op de avond want de maiscampagne is net begonnen dat betekent veel uren draaien voor Marcel Vruggink.
Thuis aan de keukentafel bekijkt Marcel de borrel die de buurtinterviewers voor hem hebben meegebracht.

Was is je beroep Marcel?
Marcel geeft aan te hebben geleerd voor de bouw, metselaar en timmerman.Twee jaar lang heeft hij een opleiding gevolgd bij het ROC, maar uiteindelijk toch besloten om zich om te scholen. Nu is hij werkzaam als vrachtwagenchauffeur, kraan- en shovelmachinist bij de PAP.

herschaalde kopie van marcel5 800x600

Vol trots toont Marcel z’n truck

Wat zijn jouw hobby’s?
Als eerste noemt Marcel de veteranen trekkerclub in Markelo, ook heeft hij een grootte passie voor de natuur. Hij heeft een jachtakte en gaat zodoende vaak met Herman Wolthuis “De Kloomp’nmaker” uit Elsen mee. De laatste week van oktober gaan we naar Duitsland verteld Marcel daar zijn we uitgenodigd als gastjager. Ook het Hubertus treffen gaat Marcel naar toe. Als echte liefhebber moet je daar natuurlijk zijn geweest.

Waar ga je het liefst naar toe op vakantie?
Dit jaar gaan we niet op vakantie. Wel zijn we al eens met de kameraden en alle daarbij behorende aanhang naar Center Parcs geweest. We hebben daar ontzettend veel plezier gehad met elkaar.

Wat vindt je van het Markelosebroek als buurtvereniging?
Er wordt veel georganiseerd voor onze buurtgenoten. Zelf ben ik altijd druk met het wagen bouwen, dit is een gezellig groepje mensen. Ook bij het opbouwen van het Brookfeest bij “Siene” aan de Larenseweg helpen we altijd met een groepje kameraden.
We proberen ook wel mee te denken met het bestuur. Dit jaar was het bijzonder warm, daarom hebben we het bestuur voorgelegd om een zwembad te mogen bouwen. Dit werd een enorm succes, jong en oud heeft hiervan ontzettend genoten.

Wat vind je verder van het programma tijdens het Brookfeest?
We kunnen ons hier prima in vinden. Vooral op de zaterdagmiddag; de playbackshow. Lange tijd vooraf zijn we hier al mee bezig. Onze kameraden groep bestaat uit dertig personen er is altijd wel iemand bij, die met een idee of voorstel komt. Door de enorme hitte hebben we tijdens het afgelopen Brookfeest overdag meer water gedronken dan bier, dit was ook wel nodig wilde je alles meemaken.

Marcel, je mag kiezen uit 3 opties. Welke neem je?
Trekker – fiets – auto?
Auto, dit is de snelste van de drie en je kunt ook nog droog zitten.

Krant – TV – computer?
Computer, hier is van alles op te vinden.

Zwart – Rood – Blond?
Blond, ha ha ha dat kun je wel zien kijkend naar z’n blonde vriendin Marlies.

Biefstuk – karbonade – frikadel?
Karbonade lijkt me de beste keuze.

Grolsch – Heineken – Jenever?
Grolsch (inmiddels hebben we allemaal een flesje voor ons staan).

Water – thee – koffie?
Koffie, de hoeveelheid kan per dag verschillend zijn.

Waar droom je over?
Dromen doe ik nooit, ik slaap als een blok.

Heb je iets opmerkelijks meegemaakt in de buurt?
Ja, wat mij nog is bij gebleven uit een recent verleden is de zondagmiddag dat de edelherten van onze buurman waren losgekomen. Alle buren hebben toen geholpen. Op één na hebben we alle herten weer in de wei gekregen. Ook dit past wel bij onze buurt, elkaar ook in nood voorthelpen.

Wat zou er in het Markelosebroek moeten veranderen?
Wat er moet veranderen weet ik niet, maar wat er niet moet veranderen weet ik wel. Er wordt steeds gesproken over een 60 kilometer zone in het buitengebied met drempels erin, ik hoop dat dit er niet komt.

herschaalde kopie van marcel3 800x600

Wat is de mooiste plek in Brook?
Het mooiste plekje is toch wel ons eigen erf aan de Rietdijk.

Mis je nog wat in de buurt?
We hebben alles, zelfs in café in de buurt (daarmee doelend op de Wippert)

Wat vindt je van de TV toren?
De tv toren is een herkenningspunt van onze buurt, maar wat mij betreft mag deze best verdwijnen.

Kun je dit toelichten waarom?
De toren geeft nogal wat overlast zoals lawaai en zenderstoringen.

Wat vond je van de Brookschole?
Studeren is niet mijn sterke kant, wat dat betreft ben ik blij dat daar vanaf ben. Van jongs af aan zat ik meer met m’n gedachten buiten de school dan in de school. Wel heb ik daar een plezierige tijd beleefd.

Je bent nog jong dus je gaat vast vaak uit, wat vindt je van het huidige uitgaansleven?Discotheken zijn wel behoorlijk duur geworden de afgelopen jaren. Als je met de bus meegaat, entree en de garderobe hebt betaald ben je al een flink aantal euro’s kwijt. Maar ook de zomerfeesten beginnen behoorlijk duur te worden, dit jaar koste een pilsje op de Larense kermis € 2,00, dit maakt het niet aantrekkelijker om daar naar toe te gaan. Veel jeugd blijft daardoor meer in de eigen keet.

Als er overigens ergens een mooie band speelt zoals Boer Foi Toch dan zijn we wel van de partij!

William Potman, onze vorige gast heeft een vraag aan jou gesteld, hoe kun je de jeugd meer betrekken bij de buurt?
Door aandacht voor de jeugd te hebben voelen ze zich ook daadwerkelijk betrokken en zullen ze vanzelf blijven komen, ook met ideeën.

Marlies, hoe zit dat bij jullie in de buurt?
Bij ons is de animo van de jeugd wel minder, misschien komt het door de combinatie dat de jeugd zelf minder actief is en dat er minder wordt georganiseerd voor deze groep.

Marcel wat vind je van dit gesprek?
Ook dit is weer een bijdrage om de buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen, een prima idee. Betrokken buurtgenoten komen vanzelf bij de buurtvereniging.

Marcel, wie mogen we de volgende keer interviewen?
Een lastige vraag, er zijn er zo velen. Ga maar terug naar de andere kant, naar Frank Hargeerds.

We bedanken Marcel Vruggink voor dit gesprek en gaan de volgende keer aan de kuier met Frank Hargeerds, zijn interview zal in december op deze site verschijnen.