Brookfeest 2019

In het weekend van 5,6 en 7 juli heeft het jaarlijkse Brookfeest plaatsgevonden. Dit jaar een speciale editie aangezien de buurtvereniging dit jaar haar 40 jarige jubileum viert.

Het feest begon op de vrijdagavond met het ophalen van de schutterskoning Rudy Stoelhorst en schuttersprins Huub Klein Twennaar van afgelopen jaar. Onderweg naar het feestterrein aan de Larenseweg werden ze zelfs meerdere malen ”gemeut’’ zodat het al een vroeg op de avond een gezellige boel was.

Bij het vogelschieten waren er bijna 50 deelnemers die probeerden om de opvolger te worden van Rudy, echter na 226.schoten was het wederom Rudy Stoelhorst die zich het komende jaar schutterskoning  van het Markelosebroek mag noemen.

 

Bij het vogeltje schieten werd Huub Klein Twennaar ook opnieuw schutterskoning waardoor we dit jaar de unieke situatie hebben dat we zowel de koning als de prins identiek is aan vorig jaar.

Na het vogelschieten was de band Firzone die er nog een gezellig feest van maakte tot in de late uurtjes.

Zaterdag 6 juli stond er een grandioze feestavond op het programma met de band Kraakthelder, we hebben het geluk dat we ze voor dit jaar hebben kunnen boeken want ze hedden begin dit jaar bekend gemaakt dat 2019 hun laatste jaar als gezamenlijk band zou zijn. Het werd een groot feest met een goed gevulde tent.

 

Op zondagochtend 7 juli hebben we met maarliefst 280 buurtgenoten gebruncht ter ere van het 40 jarige jubileum. Een super mooie opkomst wat resulteerde in een fantastisch geslaagde dag met uitstekende weersomstandigheden. Met optredens van de Grössmeijers, het enige echte Brookduo bestaand uit Pop’n Arie en Bennie van Siene een mysterie guest, Koningsdagact en een verrassingsact van een aantal dames uit de buurt  was het frühshopprogramma compleet.

 

Algeheel was het een zeer geslaagd weekend waar iedereen met een goed gevoel op terug kan kijken.

Voor de rest van de foto’s neem snel een kijkje in het fotoalbum