Toneelvoorstellingen 2011

De toneelgroep van Markelosebroek is al enige tijd bezig met het instuderen van het toneelstuk voor 2011! Dit jaar hebben ze gekozen voor een blijspel in drie bedrijven: Hillebrands Mölle.

Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig. In het stuk volgen we molenaar Bertus die het er, na de komst van een nieuwe coöperatie in het dorp, maar moeilijk mee heeft. De coöperatie heeft er namelijk een grote meelfabriek gebouwd en Bertus raakt daar langzamerhand al zijn klanten aan kwijt. Het meel van de coöperatie is een dubbeltje goedkoper, zie je. Maar van het verlagen van de prijzen om zijn klanten terug te winnen wil Bertus niet weten. Daarvoor is de kwaliteit van zijn eigen meel veel te goed… toch?

Gelukkig is daar oom Albert uit de stad, die vanwege zijn nieuwe baan tijdelijk bij Bertus en zijn vrouw Janna logeert. Hij heeft wel een oplossing voor de problemen van Bertus. Maar of Bertus daar zo blij mee is? En ondertussen houdt ook buurman boer Lucas zich nauwelijks staande op zijn boerderij. En wat heeft Dina uit de stad hier nu weer mee te maken? Meer zien jullie tijdens de uitvoering op 4, 5, 11 en 12 februari 2011! Dus zorg dat je kaarten krijgt! De kaarten zijn telefonisch te reserveren bij Ineke Oosterkamp, 0547 – 26 27 86.